12 måneders tjek og vaccine

12 måneders tjek og vaccine

Så blev det tid til 3. del af multi-vaccinen. Den fik Lily i dag kl. 8 hos BVC sammen med farmand. Sædvanen tro var Lily sej og græd næsten ikke. Hun er hard core til de sprøjter.

Lily vejer nu 10,4 kg og er 78 cm lang – og følger ellers vækstkurven for normen. Hovedomfang er 46 cm.

Hun er str 80 i lange smalle bodies, 80 i bukser (men vi køber bodies/heldragter i 86 fra de fleste mærker for at have dem i længere tid) og str 21 i sko (med lidt plads til at vokse ;o)

Lily spiser alt i vuggestuen. Men begynder at få dage herhjemme, hvor hun nok selv skal bestemme hvad hun vil spise! Til gengæld kan hun nu som 12 mdr spise med ske og gaffel. Og hver dag blir hun bedre. Det er “kun” yoghurt med havrefras puder som hun klarer helt selv, resten kan godt falde lidt af bestikket på vej ind i munden. Men det er flot at hun kan og vil selv allerede nu.

Lily går stadig ikke uden hjælp. Kun ved at holde os i hænderne (og det vil hun ikke så tit mere) men konstant mellem møblerne. Hun kravler op i alle møbler og fint baglæns ned igen.

Hun er 30 timer pr uge i vuggestue og har lange dage med fredage fri. Sover ikke særligt godt om natten. Men er ok nem at lægge i seng.

10 måneder

10 måneder

Lily var til 10 måneders lægetjek og sundhedssygeplejerske og de kunne konkludere det vi allerede vidste; hun er super sund, bomstærk og en yderst nysgerrig pige. Hun kravler habilt og står/går rundt om alle møbler. Lily vejer nu 10 kg lige ud, er 75 cm lang og følger ellers vækstkurven for normen. Hovedomfang er 45…

8 måneder

8 måneder

Lily Louisa er en stærk pige, der nu (8.5 mdr) vejer 9.5 kg og er vokset til 72 cm lang. Hun kravler overalt med en slags “kryber-hiver-mig-frem-i-armene” teknik, men det går stærkt! Særligt når noget falder i hendes interesse og skal nåes inden mor eller far ser hende ;o) På BVC siger Ann-Charlotte (sundhedssygeplejerske/barnsköterska) at…

7 måneder

7 måneder

Selvstændighed og personlighed viser sig stærkt nu. Spiser alt og øver pincet greb hele tiden. LL får øllebrød om morgenen, grøntsager med fisk eller kød frokost og aften, samt små mellemmåltider af hapsere, frisk frugt eller grød. Lily står selv på benene og kan komme op ved at holde i vores hænder. Hun virker som…

6 måneder

6 måneder

Sidder selv, forsøger at krybe/møve sig på gulvet og vender sig fra ryg til mave og fra mave til ryg i ét væk. Benene og armene kører konstant og Lily er meget aktiv om dagen. Men nem at ligge om aftenen (max 30 min putning). Vil stadig ikke tage flaske. Efter flere omgang hård mave,…

5 måneder

5 måneder

Sidder med lidt støtte og vejer 7.575 g med en længde på 65 cm.

4 1/2 måned

4 1/2 måned

Stor stærk tøs som kan selv og vil selv. Ligger gerne på maven, når noget er interessant nok til at lege med og øver sig i konstant at rulle rundt!

4 måneder

4 måneder

Var hos BVC (vores svenske sp) og her vejede jeg 6600 g og målte 63 cm. Så jeg er sprunget en kurve op og ligger nu på medianen for en 4 mdr baby pige. Altså helt normal.

Fra lille til stor pige

Fra lille til stor pige

Sidste vejning hos SP viste at jeg nu er over 4 kilo. Jeg vejede 4250 g og målte 54.5 cm d. 27. december. Så jeg havde taget et “tigerspring”.

5 dage

5 dage

Da jeg blev født vejede jeg 3200 g og målte 51 cm. Efter 1.5 døgn vejede jeg kun 2840 g og måtte hjem og spise hele tiden. Herefter har jeg løbende taget på, og ligger lige under mediankurven nu.